logoMCZ huisartsen

Coronavirus (COVID-19)

Online afspraken niet meer mogelijk
Wijzigingen Saltro priklocatie

Verandering huisartsenzorg Medisch Centrum Zandweg i.v.m. Coronavirus

De zorg is na de coronacrisis weer op gang gekomen. Dit leidt op dit moment tot een grote drukte in de praktijk en wachttijden aan de telefoon. Wij vragen U om begrip.

Om de anderhalf meter in de praktijk te handhaven zullen de praktijkassistentes voorlopig nog goed triageren wie er op het spreekuur gezien moet worden. Veel van uw vragen zullen ook telefonisch besproken en behandeld kunnen worden.

Om de noodzakelijke zorg zo goed mogelijk te kunnen blijven geven vragen wij om uw medewerking:

- komt u alleen naar de praktijk als u daarvoor een afspraak heeft. Vragen worden nog niet aan de balie beantwoord.

- bij kleine kwalen of blessures: kijkt u op thuisarts.nl. Hier staan veel adviezen en uitleg die de dokter of assistente u doorgaans ook geeft.

- wilt u getest worden op Corona, terwijl u milde klachten heeft: bel dan de GGD tel: 0800-1202

Wij hopen u en met name de kwetsbare patiënten en zij die de zorg erg nodig hebben, met deze aanpassingen in de praktijkorganisatie zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Dank,

Uw huisartsen

U hoeft niet meer online een formulier in te vullen voordat u belt.

Iedereen (met of zonder luchtwegklachten) wordt verzocht altijd eerst telefonisch met de praktijk te overleggen en nooit spontaan naar de praktijk te komen.

Bij luchtwegklachten en verkoudheidsklachten zonder ziek zijn kunt u het beste thuisblijven tot u 24 uur klachtenvrij bent.

De patiënten met luchtwegklachten of verkoudheidsklachten worden in geval dat een afspraak op het spreekuur nodig is vanaf 11 mei weer gezien in de praktijk en niet meer in het dorpshuis in Odijk.

Als u een afspraak heeft gekregen houdt u zich aan de 1,5 M afstand in de wachtkamer; één en ander is aangegeven in de praktijk.
Er kunnen max. 14 mensen plaatsnemen in de wachtkamer. Bij binnenkomst kunt u uw handen reinigen, er staat desinfectans in de hal.
De toilet in de praktijk is gesloten. Kom op tijd maar niet te vroeg zodat u niet te lang in de wachtkamer hoeft te zitten.

Voor algemene vragen kunt u bellen met het RIVM . telefoonnummer 0800-1351 . Wilt u voor algemene vragen niet onze praktijk bellen? Op die manier kunnen we de de “gewone” patiëntenzorg het beste voortzetten.

Wanneer u denkt zelf met het virus besmet te zijn vragen we u dringend met de praktijk te bellen en niet langs te komen. Telefonisch wordt met u besproken hoe groot de kans is dat u besmet bent en welke maatregelen er genomen moeten worden.

Stichting Binding Hulpnummer

Hulpnummer voor iedereen die hulp of steun nodig heeft: 0343-572000
Stichting Binding gebruikt het nummer van Wijk Helpt voor als u hulp nodig heeft. Misschien heeft u boodschappen nodig of een andere vraag. Weet u zich geen raad en heeft u juist behoefte aan een praatje? Ook daarvoor is dit nummer, waarmee u in contact komt met vrijwilligers. Zij helpen u graag! Bellen kan elke dag tussen 9 en 16 uur, dus ook in de weekenden.

Eerder gemaakte afspraken

Alle afspraken en behandelingen die zonder grote problemen enkele weken uitgesteld kunnen worden worden afgezegd of omgezet in een telefonische afspraak.

Dit geldt ook voor eerder gemaakte afspraken bij de huisartsen, assistentes en praktijkondersteuners. U wordt hierover geïnformeerd door een medewerker.

Algemene informatie over het Corona virus (COVID-19)

Leest u bij luchtwegklachten eerst de adviezen op thuisarts.nl.
Bel s.v.p. alleen met de praktijk wanneer dit aan u geadviseerd wordt op thuisarts.nl

U kunt altijd met de assistente telefonisch overleggen en een afspraak maken bij alle andere medische problemen die niet uitgesteld kunnen worden.

De maatregelen die u kunt treffen om een besmetting tegen te gaan en veel antwoorden op uw vragen kunt u vinden op de site van thuisarts en op de site van het RIVM

Thuisarts Corona informatie